dimarts, 17 de maig del 2011

Activitats



2.- Fes un recull d’imatges d’objectes i classifica-les segons estiguin realitzats en coure pur amb llautó o amb bronze.





3.- Compara la densitat i les propietats mecàniques de l’alumini pur i del duralumini i indica quina es la propietat que té una millora més important en el duralumini. Quines propietats empitjoren respecte del metall pur?
Pertanyen a la família de les aleacions de l’alumini i el coure. Presenten una elevada resistència mecànica a temperatura ambient, en canvi la seva resistència a la corrosió, la soldabilitat i la aptitud per l’anoditzat son baixes. Té una densitat de 2.85 g/cm3 i és una mica més dens que l’alumini 2,70g/cm3.






1.- El punt de fusió del coure és de 1083ºC i la seva densitat és de 8940. Calcocita, calcopirita i cuprita.

2.- Els llautons són aliatges de coure i zinc. Els llautons s’utilitzen per decoració, instruments musicals, vàlvules, bombes (aigua), maquinària marina, etc.
Els bronzes són aliatges de coure i qualsevol altre metall diferent del zinc. El bronze s’utilitza en la fabricació de coixinets, vàlvules, decoració, etc.

3.- La Bauxita. El punt de fusió de l'alumini és 660ºC i la seva densitat és de 2710.

5.- L’alumini s’utilitza per a cables elèctric, estris de cuina, envasos, etc.

6.- Reversitment interior de dipòstis de la indústria química. Barrera de protecció de sorolls, vibracions, raigs X i raig gamma.

7.- S'anomenen aliatges ultralleugers.

8.- Tractament tèrmic d'un pols o compactat metàl·lic o ceràmic a una temperatura inferior a la de fusió de la mescla, per incrementar la força i la resistència de la peça creant enllaços forts entre les partícules que acaben unint-se en un sol bloc amb la forma d'un motllo determinat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada